Muzische activiteiten rond de kerkelijke feestdagen

Feestbeestje! 8-10 jaar

 

Pakket: liedjes-cd + kopieermap voor 8- tot 10-jarigen

De opdrachten graven iets dieper naar het ontstaan van de feestdagen, naar de diepere betekenis van de feesten waar we soms niet of slechts oppervlakkig bij stil staan. Maar bovenal is het een waaier aan muzische activiteiten waar de kinderen plezier aan beleven. Want bij een feest hoort ook plezier. Plezier is er niet alleen als je een dagje vrij krijgt, maar ook als je in de klas een leuk spel speelt, een lied zingt of een ingewikkelde tekenpuzzel oplost.

Het feestbeestje in deze map is een levend ballonnetje, dat de gekste vormen aanneemt, maar vooral: als hij zich wat opgeblazen voelt en de luchtigheid van het bestaan valt hem zwaar, dan blaast hij wat stoom af.
De feestbeest-ballon is de gids door de complete map.

De werkvormen zijn met zorg samengesteld door de drie pedagogisch geschoolde auteurs: Immanuel Boie, Annelies Burger en Cindy Gebruers.
Bij de dikke kopieermap (bestaande uit 101 pagina's!) zit een licentie die de koper het recht verleent op het volledig vrij vermenigvuldigen van de werkbladen voor gebruik binnen één klasgroep. Dit wil zeggen dat het materiaal inclusief de liedjesteksten en bladmuziek gefotokopieerd mag worden.

Bij de map is de audio-cd met liedjes onmisbaar. Deze cd bevat zowel de gezongen liedjes als de instrumentale versies!

De activiteiten sluiten aan bij de volgende feestdagen en de periodes die daarna voorafgaan: Allerheiligen, Allerzielen, Advent, Kerst, Driekoningen, Vasten, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren.

 

 

Pakket
 
39.50 euro
     
2 extra exemplaren van de cd
 
19.95 euro
     
Feestbeestje! (6-8) + (8-10) + (10-12) jaar. De 3 lespakketten samen, met méér dan 25% korting!  
88.50 euro
     

 


ontvang onze nieuwsbrief

 


KlasCement-score:


Teksten/gedichten:Immanuel Boie & Annelies Burger
Illustraties:
Immanuel Boie
Liedjesteksten
: Cindy Gebruers & Immanuel Boie
Composities en zang: Cindy Gebruers
Opname: Grindstone Recordings studio
Mixing: Erwin Dirckx

 

 

Inhoud

inhoudsopgave
enkele voorbeeldpagina's


Lees meer over het tot stand komen van dit project

Creatief met Bijbelverhalen

7 verhalen uit het Oude Testament én aanzetten om na te denken over de inhoud. Dit gebeurt a.d.h.v. gevarieerde en speelse denk-, praat-, schrijf- en doeopdrachten die aansluiten bij de leef- en belevingswereld van de kinderen.